Efterskoleophold i 9. klasse

Sponsoreret

Sponsoreret

Der er desværre en stigende tendens til at unge i folkeskolen keder sig, hvilket medfører både mistrivsel og stress relaterede symptomer. Dette kan være katastrofalt for de unges videre læring. For mange er løsningen for dette et efterskoleophold i 9. klasse. Et efterskoleophold kan være den nye begyndelse, som de unge trænger til efter at have gået på den samme skole hele livet. 

Undersøgelser viser, at det kan have stor gavn for mange unge at komme væk fra de vante omgivelser og begynde på en efterskole. Et efterskoleophold betyder en ny begyndelse, hvor eleverne kan komme ud af den normale rolle og få nye gode bekendskaber for livet. Et efterskoleophold er en god blanding af de sociale sammen med det faglige. Når eleverne har det godt socialt, så får de oftest også mere overskud til at udvikle sig fagligt. Denne udvikling er meget vigtig for den unges videre skoleforløb efter efterskoleopholdet, og er med til at eleverne ikke keder sig i skoletiden.

Midtjyskefterskole har fokus på efterskoleophold i 9. klasse, da det ofte giver mere blod på tanden hos eleverne, når de får en stimulerende hverdag med fokus på deres interesser. På efterskolen får eleverne mulighed for at prøve en hverdag uden sine forældre, hvilket gør dem mere selvstændige.

Læs mere her.