Nye biler har kortere levetid end for ti år siden

Sponsoreret

Gennemsnitsalderen for en bil i 2017 var på 8,8 år. Umiddelbart lyder det som lang tid, men sammenlignet med bilerne i 2007, så er det en nedgang i levealderen på 1,6 år. Middellevetiden for de 0-årige biler i 2017 er 14,8 år, hvilket svarer til knap 0,4 år mindre end for et år siden, og 1,6 år mindre end i 2007. Sådan skriver Danmarks Statistik.

Danmarks Statistik er netop kommet med en ny undersøgelse, der belyser bilernes levetid sammenlignet med for ti år siden. Her kan man nemlig se en tendens med at bilerne har en lavere levetid, hvilket også betyder at den samlede bestand af biler er vokset i en lavere takt end forudsætningen. Gennemsnitsalderen for personbiler er i dag 8,8 år og det giver den yngste bilpark siden 2003. Middellevetiden for 0-årige biler i 2017 er 14,8 år, hvilket svarer til knap 0,4 år mindre end for et år siden, og 1,6 år mindre end i 2007.

I de seneste mange år har der været en betydelig tilgang i form af ny registreringer, men bestanden er vokset i en lavere takt. Denne nedgang betyder også, at vi har fået et betydeligt antal nye registreringer af biler sammenlignet med for ti år siden, men bilerne ryger hurtigere ud end tidligere. Bilerne på vejene er yngre end tidligere, og det har resulteret et fald i middellevetiden for personbilerne i 2018. Danskerne vælger nu at udskifte bilen, hvis udstødningen driller fremfor at få den lavet hos en mekaniker, hvis bilen er blevet for gammel.

Læs meget mere hos Danmarks Statistik.