Sådan sikrer du din økonomi, når du bliver gift

Sponsoreret

Skal du giftes? Så har måske hørt om en ægtepagt. Eller også har du ikke. Der er nemlig rigtig mange, der ikke ved hvad en ægtepagt er, eller hvorfor man skal lave en. Ægtepagten har dog en meget stor betydning for, hvad der sker med jeres økonomi, hvis ægteskabet ikke holder.
Når I bliver gift, får I det man kalder fælleseje. Det betyder, at alt I ejede inden I blev gift, og alt I erhverver jer efter ægteskabet, går ind under fælleseje. Hvis I så bliver skilt eller den ene dør, deles boet ligeligt. Fælleseje sker automatisk og ikke mange tænker over det.

Hvis I derimod laver en ægtepagt, er I sikre på, at beholde jeres formuer hver især, hvis I skulle blive skilt. Den giver nemlig mulighed for at lave en skriftlig aftale om, hvad der skal ske ved en eventuel skilsmisse. På den måde er ingen tvunget til at afgive en stor del af deres formue, hvis ægteskabet går i vasken.

Dette er især en fordel, hvis den ene af jer har en betydeligt større formue end den anden, eller hvis en af jer ejer en virksomhed. Uden en ægtepagt risikerer den ene af parterne at skulle sælge sin virksomhed.