Fra PowerPoint til power-præsentation: Den rette præsentationsteknik giver opmærksomhed og opbakning

Sponsoreret

De fleste mennesker kan sætte et budskab pænt op i en Power Point-præsentation, men det er ikke alle, der kan præsentere deres budskab på den måde, så tilhørerne fanger budskabet klart og tydeligt. Hvis du lærer det, kan du nå længere med dine budskaber og din karriere. 

Prøv at tænke tilbage på den seneste gang, hvor du har siddet som tilhører eller lytter og hørt et budskab, som du forstod klart og tydeligt. Den fornemmelse, det gav dig dengang, skulle dine tilhørere, når du præsenterer en idé eller et budskab, også gerne sidde med, når du har lavet din præsentation.  

Men gør de det? 

Når du skal præsentere og kommunikere et budskab, er det vigtigt at virke overbevisende, engageret, troværdig og selvsikker. En god struktur i din præsentation er første byggesten på vejen mod et solidt fundament, som du kan stå på og stå på mål for. 

Uanset om dit budskab er komplekst eller simpelt i sit indhold, er det ikke nok at have en flot PowerPoint-skabelon med, hvor dine stikord står skrevet. Måden, hvorpå du fremfører budskabet på verbalt og nonverbalt, er den sidste og afgørende del af præsentationen, hvor dem, du formidler til, bliver overbevist om, at du er saglig, oprigtig og autentisk. 

 Selvom du måske ikke har tænkt direkte over det, så prøv at tænk tilbage på det samme eksempel, du kom i tanker om tidligere – passer de punkter ikke også på den situation? 

 Vil du gerne blive bedre til at brænde igennem med et budskab, findes der konkrete muligheder for at få en bedre præsentationsteknik.