Brug for inspiration til nye pædagogiske aktiviteter?

Sponsoreret

Kunne dine børn i din institution have lyst til at få unikke sanseindtryk i fællesskab med andre børn? Snoezelen er et udtryk for forskelligt udstyr, der kan skabe sanseoplevelser.

Du kan for eksempel få sanseæg og sansekugler, lysstjerner og terninger med forskellige lysstyrker og med disse produkter fra Snoezel kan du skabe et snoezel-rum, hvor der bliver mulighed for at skabe en kontrolleret sansemæssig påvirkning. Mængden og styrken af stimulien kan tilpasses den enkelte bruger. Disse sanseindtryk kan få brugeren til at slappe af og rette opmærksomheden mod de forskellige effekter. De kan også dele oplevelsen med andre i rummet og på den måde opnå et fællesskab med andre om disse sanseindtryk. Du kan eksempelvis lave et snoezel-rum i børnehaven eller vuggestuen, så børn i fællesskab kan få disse sanseoplevelser.

Snoezelen er opstået og udviklet i Holland. Ordet “Snoezelen” er en sammenskrivning af de to hollandske ord “snuffelen” og “dozelen”, som kan oversættes til henholdsvis “snuse” og “døse”.

I modsætning til mange andre pædagogiske aktiviteter, har Snoezelen ikke specifikke mål ud over oplevelsen i sig selv. Værdien af Snoezelen begrundes først og fremmest i glæden ved at opleve gennem sine sanser, samt at dele oplevelsen med andre i et socialt fællesskab.