Juletræspynten er prikken over i’et

Sponsoreret

Du kan få alt fra engle, til kræmmerhuse, julehjerter, flag, julekugler og meget mere. Når det kommer til julepynt har Danmark gennem de sidste 150 år udviklet sig meget på den front. I begyndelsen var det kun de velstillede, der havde råd til juletræ og pynt, men i dag er det en folkelig tradition, vi alle deler med hinanden.

”Juletræet med sin pynt venter på, vi får begyndt. Aldrig har det været så grøn, aldrig har det været så skønt”.
Den danske julesang siger det så fint og rigtigt: ”aldrig har det været skønt” som hvert år, når man skal pynte det fantastiske juletræ, man har fundet og nøje udvalgt blandt tusindvis af andre. Følelsen af at hænge julekuglerne på træets grene i fællesskab med sine kære og derefter aften efter aften suge julefreden til sig, som juletræet udstråler. Kender du følelsen?

Der findes næsten ikke noget, der er mere dansk end et juletræ med sin pynt. Trommerne, topstjernen, kræmmerhusene og de danske flag. Pynt til juletræet er næsten en nationalitetsfølelse i sig selv! Men vidste du, at ideen om at få et grantræ ind i hjemmet for at pynte det ikke stammer fra Danmark, men fra vort kære naboland – Tyskland? Det betyder dog ikke, at den pynten er særlig ’tysk’. Danmark har nemlig selv udviklet ideen om juletræspynt gennem de seneste 150 år.

Har du styr på juletræspynten til dit juletræ i år? Eller står du og mangler de sidste julekugler eller måske en ny juletræsfod, før du kan sætte stjernen på toppen med ro i sindet? Hvis du er blevet træt af at vandre gågaden op og ned midt i al gaveræset og bare trænger til at finde julepynten over nettet, så kan du læse mere her.