Alt hvad du bør vide om spildevandspumper

june-wong-ymdkstts3do-unsplash
Det er ikke altid lige nemt at finde den helt rigtige spildevandspumpe til et specifikt formål. Der findes nemlig så mange forskellige spildevandspumper, at det kan tage pusten fra enhver, når der skal foretages et valg. Ordet spildevandspumpe leder lynhurtigt tankerne hen på, hvad sådan en bruges til. Den bruges selvfølgelig til at pumpe spildevand væk. Selvom det lyder ret enkelt, er det altså mere kompliceret end som så, når du skal have en spildevandspumpe.

Skal du bruge en spildevandspumpe til sort eller gråt spildevand?

Spildevand er ikke bare spildevand. Det er opdelt i to kategorier, som kaldes for henholdsvis sort og gråt spildevand. Når det sorte eller grå spildevand ikke kan løbe væk af sig selv via det naturlige fald på en afløbsledning, har du brug for en spildevandspumpe. Sort spildevand er det spildevand, der kommer fra toiletter, mens gråt spildevand kommer fra køkkenvaske, håndvaske, gulvafløb m.m. Der er derfor forskel på spildevandet. Det sorte spildevand indeholder store organiske partikler, hvor det grå spildevand ikke indeholder store organiske partikler. På grund af forskellen på sort og gråt spildevand skal du være opmærksom på dette, når du skal investere i en spildevandspumpe. Der er nemlig forskellige krav til, hvad spildevandspumpen skal kunne håndtere.

Få købt den rigtige spildevandspumpe

For at sikre at du køber en spildevandspumpe, der rent faktisk kan klare den opgave, du har, er det en fordel at søge en masse viden om dette. Du kan enten læse om spildevandspumper på internettet eller søge professionel rådgivning hos et firma, der har stor erfaring inden for dette område.