Hvad kræver det at have en hest?

Sponsoreret

Hvis du går og leger med tanken om, at få dig en hest, er der nogle ting, du skal overveje. Faktisk er det lidt en underdrivelse at sige der er nogle ting, for der er faktisk en hel del.

Se bare med her. 

Mange udgifter

At have et kæledyr er på en eller anden måde også et spørgsmål om økonomi og udgifter – og det gælder altså særligt, når der er snak om en hest. 

Udover de udgifter du har, når du skal købe en hest, som kan være ret dyr, så er der også de løbende udgifter. Blandt andet skal hesten staldes, hvilket er en udgift i sig selv. Det koster noget at have din hest i en stald.

Derudover er der de løbende udgifter som smed til hestens hestesko, dyrelæge som skal ordne vaccinationer, gødningsprøver for orm og generel sygdom. Det er som altid en god idé at tegne en forsikring til din hest, så du ikke skal bekymre dig om de helt store regninger fra dyrelægen, som kan komme på de dårligste tidspunkter rent økonomisk.  

Sidst er der foder. En hest er et stort dyr, og den spiser derefter. Du kan med fordel købe eggersmann foder, som er godt for din hest. 


Beregninger viser, at det koster omkring 2500kr om måneden at have en hest. Det er 30.000kr om året, hvor der ikke er medregnet uforudsete udgifter. 

Pleje og træning 

Du skal være opmærksom på, at din hest skal rides jævnligt. Den har brug for motion, og det kræver et besøg hver dag, hvis du har din egen hest. 


En løsning for dig kan være at få en part. Så deler man så at sige en hest med en anden, og I skiftes til at ride på den hver anden dag.